MENGAPA TEKNOLOGI JTX TIADA KLASIFIKASI DARI JASO?

Sering kali persoalan ditanya oleh para pelanggan admin..mengapa tiada pengiktirafan JASO pada JTX? sedangkan JTX boleh digunakan pada kenderaan motosikal walaupun menggunakan klach basah (wet clatch).

Secara umumnya sesuatu piawaian yang dihasilkan adalah mengikut kesesuaian kejuruteraan sesuatu bendalir itu mengikut persekitaran dan cara pemanduan sesuatu kenderaan itu..Persoalan juga timbul, bagaimana pula jentera yang dihasilkan oleh negara-negara eropah perlu mengikut piawaian Jepun sedangkan environmental n climate di eropah tidak sama dengan Jepun Adakah perlu eropah mengikut piawaian Jepun juga?..sudah tentu mengikut piawaian mereka sendiri..Selain itu juga mengapa jentera2 jepun boleh digunakan di Malaysia sedangkan environmental n climate kita tidak sama dengan Jepun?…Baiklah, berikut adalah mengapa JTX tidak memerlukan penarafan oleh JASO.

Motosikal moden biasanya mempunyai minyak yang sama pelincir enjin dan klac basah. Untuk tujuan ini kebanyakan masa geseran minyak enjin biasa yang diubahsuai tidak cukup baik . Untuk memastikan bahawa minyak yang betul digunakan pengeluar motosikal biasanya memerlukan minyak untuk memenuhi salah satu standard JASO dan diterangkan seperti di bawah .

Minyak motor yang memenuhi JASO T 903 : standard 2006 boleh dikelaskan kepada empat gred :
JASO MA,
JASO MA1 ,
JASO MA2 dan
JASO MB.
Klasifikasi ini adalah berdasarkan kepada keputusan JASO T 904 : 2006 ujian sistem klac firction .

Sehubungan dengan itu, mana-mana jenama minyak pelincir yang setaraf dengan piawaian penarafan JASO ia mesti sekurang-kurangnya mempunyai salah satu daripada tahap kualiti yang berikut :

API = SG , SH , SJ , SL , SM
ILSAC = GF -1, GF- 2 , GF- 3
ACEA = A1 / B1, A3 / B3, A3 / B4 , A5 / B5 , C2, C3

Sumber: www.oilspecifications.org

Berikut adalah spesifikasi JTX 1000 yang memenuhi spesifikasi API , SAE, ACEA, MB dan lain-lain spesifikasi yang mampu memenuhi keperluan serta kehendak pelbagai jenis kenderaan yang terdapat di Malaysia.

JTX 1000 GOLD
Meets or exceed the performance specification of API SN/CF, ACEA A3/B4-10, MB p229.1, VW 501 01 /505 00.

JTX 1000 RED
Meets or exceed the performance specification of API SL/CI-4, ACEA A2, A3, B3, B4, E3, E5, CUMMINS CES 20077/20078, Global DHD-1, VOLVO VDS-3

Jika JTX memenuhi syarat dan tahap kualiti seperti yang disenaraikan. Tidak timbul isu berkaitan kualiti
JTX. So, terpulang kepada anda untuk memberikan yang terbaik untuk kenderaan anda.

CARA PENGGUNAAN GEAR AUTOMATIC

” Cara Penggunaan Gear Automatik Dengan Betul…. Ramai yang Selalu Tersilap “

Tukar gear auto dengan cara salah boleh menyebabkan gearbox
anda rosak dan kos gearbox kereta sangat mahal.

Harap selepas baca, dapat kongsikan kepada rakan-rakan anda.

JANGAN TUKAR GEAR “P” DI TRAFFIC LIGHT

Kekadang pernah perasan kereta depan masuk gear P bila
berhenti kat trafic light. Senang untuk teka, sebab lampu reverse
akan nyala sekejap.

Bayangkan kalau pemandu terkejut sebab lampu trafic light dah
hijau lama & kereta belakang dah hon2 je. Tertekan pedal minyak
dulu baru masuk gear. Jawabnya, gear anda boleh rosak atau
cepat rosak.

Kaedah yang betul semasa berhenti di traffic light:
1. tekan brek kaki
2. masuk gear N (tanpa tekan tombol pada gear. tolak ajer)
3. Tarik hand brek
4. lepas brek kaki

Bila nak jalan balik:
1. tekan brek
2. masuk gear D (tanpa tekan tombol pada gear. tarik ajer)
3. lepas hand brek.
4. lepas brek kaki
5. tekan minyak

PENGGUNAAN TOMBOL/BUTANG PADA GEAR

1. tekan tombol semasa menukar
P > R ,
R > P
R > N
N > R
D > L/D2
L/D2 > D

2. jangan sesekali tekan antara
N > D
D > N
D > D3
D3 > D

KENAPA?
Ini adalah untuk mengelakkan daripada anda terlajak tolak gear.
Jika terlajak, gearbox anda boleh rosak.

Contohnya. dari gear D, anda ingin tolak ke N. Sekiranya tak
tekan tombol gear, anda tak dapat tolak lebih kerana ia tersekat
di N. Tetapi jika anda tekan tombol, anda boleh menolak gear
terus ke R.

Contohnya, semasa ingin berhenti kereta, anda ingin menolak ke
gear N dari gear D. Oleh kerana anda menekan tombol gear,
kemungkinan tertolak ke gear R adalah tinggi. Jika kereta belum
berhenti sepenuhnya, gearbox boleh rosak. akibat pertukaran
mengejut dari D terus ke R secara tidak sengaja akibat tertekan
tombol gear.

p/s : Tombol gear ini hanya terdapat pada kereta auto yang
kekotak gearnya lurus (seperti dalam gambar). Kalau yang
lekok-lekok tu, takde tombol. Selamat

Berikut adalah susunan gear untuk gearbox auto:

P – parking, digunakan untuk anda memberhentikan kereta anda.
gear akan disekat.jadi kereta anda takkan bergerak walaupun
handbrake tak ditarik.

R – reverse, untuk mengundur kereta anda

N – neutral, jika dalam posisi menunggu traffic light atau traffic
jem, alihkan ke gear neutral. bukan parking! jika anda perasan,
gear D ke N tidak perlu menekan kekunci pada tombol gear.

D – drive, penukaran secara auto gear 1,2,3,4 dan seterusnya
butang overdrive – gear akan menyekat untuk masuk ke gear 4.
gear yang akan digunakan cuma 1,2 dan 3 shj

3 – setengah kenderaan tidak mempunyai overdrive tetapi
mempunyai susunan gear 3 untuk menurunkan gear dari 4 ke 3

2 – ini akan menyekat sistem gearbox anda ke gear 2 dan tidak
akan masuk ke gear seterusnya. tetapi akan jatuh ke gear 1 jika perlu

L – Low gear, gear pertama

JANGAN MUDAH TERTIPU

Jangan mudah tertipu dengan mana-mana bengkel..
(WANITA TERUTAMANYA)

1. Minyak hitam.
Minyak hitam yg bukan sintetik tu – setiap 5,000km atau 3 bulan whichever is earlier.
Kalu yg sintetik – angaranĀ 7,500km atau 10,000km.

2. Filter – sama seperti minyak enjin.
Minyak mineral biasa – 5000km
Minyak Synthetic – 7500km hingga 10000 km
Dalam ertikata lain, bila tukar minyak enjin tu, maka tukar juga la filter minyak tu sekali (oil filter)

Continue reading JANGAN MUDAH TERTIPU